Slätt. Struktur.

Mönster.

Smaken är som baken, delad. Vi säljer tapeter från världens ledande tillverkare och kan i vanliga fall beställa hem tapeter på en arbetsdag. Låna gärna hem en katalog eller två.

 

Papper. Non-Woven.

Foto. Design. ???

Det är inte alltid så lätt att välja tapeter, det vet vi om! Men vi tänkte förenkla processen litegrann åt dig och förklara de olika begreppen. Papperstapet är välkänt för de flesta och är vanligt förekommande. Du ser ganska enkelt om det är en papperstapet du har på väggarna, då den oftast sitter med överlapp eller trådkant. Detta betyder att tapeten sitter med ett överlapp på några millimeter.

Non-Woven tapeten är den modernare tapeten som sätts kant-i-kant. Ofta det första valet för många kunder. Dessa två typer av tapeter, är oftast förekommande. Dock finns det ytterligare fler tapettyper för den intresserade.

En rolig sak med dagens teknik, är att du kan tillverka din alldeles egna fototapet med privat material eller färdigtillverkade foton och motiv. Fototapeten måttbeställs efter just dina mått.

För dig som gillar design, finns unika designtapeter från flera designers världen över.

 

VÅRA TAPETLEVERANTÖRER

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

 

Steg ett.

Först ska du räkna ut hur många rullar som går åt till ditt rum. Oftast får du ut 4 våder per rulle vid omönstrad tapet och 3 våder vid mönstrad tapet. Detta påverkas såklart av takhöjden.

Steg två.

Se till att du har de rätta verktygen hemma för en smidigare tapetsering. Bra verktyg att använda är tapetborste eller tapetverktyg, pensel och roller, tapetbord, tapetkniv, lod, svamp, linjal, sax och tumstock. Till att rensa upp den gamla tapeten kan det vara bra att använda en brytbladskniv och stålspackel.

Steg tre.

Underlaget är jätteviktigt för ett bra slutresultat. Skruva bort eventuella eluttag (Obs! stäng av strömmen innan).  Se till att jämna ut ojämnhet-er med väggspackel och ta bort löst sittande tapet och gamla tapetskarver. Gammal strukturtapet skall spaltas och väv skall tvättas och spacklas innan tapetsering kan ske. Vid skräck för bredspackling kan du istället sätta upp en renoveringstapet istället för spackling.

Tänk på detta.

Innan du börjar tapetsera.

Våra utvalda.

Topp tio.