Papper eller non-woven?

Det är inte alltid så lätt att välja tapeter, det vet vi om! Men vi tänkte förenkla processen litegrann åt dig och förklara de olika begreppen. Papperstapet är välkänt för de flesta och är vanligt förekommande. Du ser ganska enkelt om det är en papperstapet du har på väggarna, då den oftast sitter med överlapp eller trådkant.

Non-Woven tapeten är den modernare tapeten som sätts kant-i-kant. Ofta det första valet för många kunder. Dessa två typer av tapeter, är oftast förekommande. Dock finns det ytterligare fler tapettyper för den intresserade.

Wabi-Sabi-110836-vardagsrum-tapeter-midbec.jpg
NorthernSkyStripe_Image_Roomshot_Diningarea_Item_6885_005_PR.jpg

Foto och design

En rolig sak med dagens teknik, är att du kan tillverka din alldeles egna fototapet med privat motiv eller designade foton och mönster. Fototapeten måttbeställs efter just dina mått.

För dig som gillar unika design och märkestapeter, finns ett stort sortiment från flera designers världen över.

Tapetleverantörer

IMG_0501_edited.jpg
IMG_0383_edited.jpg
IMG_0328_edited.jpg

Antal rullar

När du ska räkna ut hur många tapetrullar som du behöver, kan du ha detta i bakhuvudet. Vid normal takhöjd får du ut 4 våder per rulle med en omönstrad tapet och 3 våder vid en mönstrad tapet. Annars tar du med dig en skiss med mått på rummet till oss i butiken, så hjälper vi dig!

Med vänliga hälsningar, Malin.

Rätt verktyg

Se till att du har de rätta verktygen hemma för en smidigare tapetsering. Bra verktyg att använda är tapetborste eller tapetverktyg, pensel och roller, tapetbord, tapetkniv, lod, svamp, linjal, sax och tumstock. Till att rensa upp den gamla tapeten kan det vara bra att använda en brytbladskniv och stålspackel.

Med vänliga hälsningar, Roger.

Noggrant med underlaget

Underlaget är jätteviktigt för ett bra slutresultat. Skruva bort eventuella eluttag (Obs! stäng av strömmen innan). Ta bort löst sittande tapet och gamla tapetskarver och se till att jämna ut ojämnheter med väggspackel. Gammal strukturtapet skall spaltas och väv skall tvättas och spacklas innan tapetsering kan ske. Vid skräck för bredspackling kan du sätta upp en renoveringstapet istället för bredspackling.

Med vänliga hälsningar, Stella.